Foamea de lemn românesc

În ultimii zece ani, 38,6 milioane de metri cubi de lemn au dispărut din pădurile românești în fiecare an.

S-a înregistrat în această perioadă declarata pandemie un număr record de trasporturi legale de lemn defrișat.

Este o crimă ceea ce se întâmplă. Dezastrul se produce sub ochii noștri iar noi suntem Neputincioși. Pădurile se taie complet sub masca „regenerării”. Conducătorii țării spun de curățare, igienizarea pădurilor dar se vede destul de clar, cu astfel de „curățare” în curând vom rămâne fără aer! În majoritatea cazurilor, cei care taie pădurea nu se mai gândesc la consecințe..

Unde pleacă pădurile?

Holzindustrie Schweighofer, companie redenumită recent HS Timber Productions, reprezintă, de ani de zile, cel mai important jucător din piaţă.

Potrivit analizei Frames, compania cu acţionariat austriac a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 1,78 miliarde lei (374 milioane euro) şi un profit de 34,5 milioane de lei (7,23 milioane euro).

Austriecii au înregistrat, anul trecut, un profit redus în comparaţie cu cel înregistrat în anii de glorie din perioada 2010-2016, când raportau profituri constante de peste 200 milioane de lei, recordul fiind stabilit în 2013, de 431,4 milioane de lei. Însă, pe ansamblu, compania reprezintă cel mai mare şi puternic jucător din piaţă”, afirmă analiştii. Compania austriacă angaja, anul trecut, 1779 de persoane, nivel dublu faţă de cel din anul 2008. Din 2003, societatea a investit 800 de milioane de euro la noi în ţară.”-preluat din reportajul realizat de către Știrile ProTv.

Spre rezolvarea acestei probleme uriase pentru tara, modernizarea si dezvoltarea tarii, trebuie indreptate eforturile tuturor celor carora „le pasa”. Până atunci stam și privim în continuare tirurile supraîncărcate și lăsăm inimile sa plângă muțește.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s