Student la USAMV Iași

       Pentru mine anul 2018 a fost un an plin de realizări. Am fost admisa la Facultatea de Zootehnie, specializarea Inginerie și Management în alimentație publica și agroturism (mai pe scurt IMAPA) din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Iași.

         Ce înseamnă să fii student la USAMV?
       

          A fi student la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi înseamnă şi multiple posiblităţi de pregătire în afara ţării. Stagiile de practică ce pot fi urmate au o durată de la trei luni la un an, iar locaţiile ce pot fi alese sunt din universităţi partenere din întreaga Europă sau în ferme cu importanţă recunoscută. Pe lângă mobilităţile consacrate prin programul Erasmus, studenţii Universităţii noastre au la dispoziţie şi stagii de practică în străinătate în urma cărora pot obţine şi importante câştiguri băneşti. De asemenea, studenţii au fost întotdeauna încurajați să se implice şi în activități extra-curriculare, fie ele profesionale (Simpozionul ştiinţific studenţesc, Agronomiada), sportive (fotbal, tenis, volei etc.) sau artistice (USAMV Iaşi are un Ansamblu folcloric studențesc, „Mugurelul”, care a fost înfiinţat acum 30 de ani de către un grup de studenţi pasionaţi şi dedicaţi).
           Iar Agronomiada este una dintre cele mai importante competiții pentru studenți cu o lungă tradiție, organizată anual în unul dintre cele cinci centre universitare cu profil agronomic din țara noastră (Iași, București, Timișoara, Cluj-Napoca și Craiova).Noi, studenții suntem, de asemenea, implicați în grupuri de dezbateri științifice, cluburi, activități culturale și de protecție a mediului, precum şi în activităţile organizate de Liga Studenţilor USAMV Iaşi.
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi asigură cazare tuturor studenţilor, campusul studenţesc fiind la doar câţiva paşi de facultăți. Instituţia de învăţământ superior are patru cămine moderne dotate cu Internet, cablu TV, spaţii de gătit şi maşini de spălat. Numărul locurilor de cazare disponibile este de aproximativ 1500. În incinta campusului sunt şi cabinete ce asigură asistenţa medicală a studenţilor.
         Studenţii pot servi masa la Cantina-Restaurant a Universităţii aflată în imediata apropiere a campusului şi renumită pentru produsele pe care le oferă.Complexul sportiv este compus dintr-o sală de sport polivalentă, o sală de fitness, două terenuri de fotbal cu gazon sintetic şi noctură, doua terenuri de tenis + un teren de tenis acoperit proaspăt inaugurat. Pe scurt, poate fi spus ca tinerii care studiază la USAMV Iaşi au la dispoziţie un „mini-orăşel” din care nu lipseşte nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s